Кметът на Петрич Д. Бръчков преряза лентата на обновената ДГ „Слънце“, подари на децата играчки за занимания на открито

С водосвет за благословение, отслужен от отец Ангел Кочев, беше прерязана лентата на обновеното дворно пространство в ДГ „Слънце“ – Петрич. Проектът е изпълнен по Оперативна програма „Региони в растеж“ и е на стойност 293 420 лева. Той включва нова техническа инфраструктура за отводняване, подмяна на настилката в двора, монтиране на нови съоръжения за игра, изграждане на рампа за придвижване на деца с двигателни проблеми, озеленяване. Новата настилка при съоръженията за игра е ударопоглъщаща за гарантиране на допълнителна безопасност на децата.

По предложение на кмета на община Петрич Димитър Бръчков съветниците приеха отпускането на средства от бюджета за ремонт и на оградата на детска градина „Слънце“.

„Сега е сбъдната отколешна мечта. Имаме модерна и безопасна детска площадка“, каза директорът Албена Ячкова. Тя изрази надежда, че общината ще продължи в тази посока, за да се радват всички деца, посещаващи детски градини. „Вашите намерения са претворени в дела“, посочи Ячкова, обръщайки се към кмета.

Димитър Бръчков припомни, че вече е напълно завършено дворното пространство и на ДГ „Звънче“, предстои това да се случи през тази година и в детска градина „Снежанка“.

„Искаме не частично, а поетапно и цялостно да променим дворовете на детските градини – да бъдат спокойни родители и учители, а децата да имат най-добрите услови за игра“, коментира кметът Димитър Бръчков.

Централната сграда на ДГ „Слънце“ посещават 120 деца.

С много танци и прекрасни артистични костюми децата от ДГ „Слънце“ поздравиха гостите, а разноцветни балони – символ на радостта и безкрайните детски мечти, полетяха в небето.

Община Петрич вчера подари на групите в детската градина и подходящи за занимания на открито играчки.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *