Кметът на Петрич обяви обществената поръчка за подобрения в образователната инфраструктура

Кметът Димитър Бръчков обяви обществената поръчка по проект за подобрения в образователната инфраструктура.

Общо стойността в дейност „Образователна инфраструктура” на Оперативна програма „Региони в растеж” е 5 млн 643 хил лв. Заложените мерки в дейност „Образователна инфраструктура” са свързани основно с енергийната ефективност и подобряване като цяло на материалната база, в това число сграден фонд и дворно пространство, както и осигуряването на достъпна среда за деца и ученици с двигателни проблеми. Включени са три училища и една детска градина в град Петрич. Това са: Профилирана гимназия „Пейо Яворов”, Трето основно училище „Гоце Делчев”, Средно училище „Никола Вапцаров” и филиал „Калина Малина” на ДГ № 2 „Звънче”.

В Профилирана гимназия „Пейо Яворов” ще бъде ремонтирана изцяло покривната конструкция, ще се направи външна изолация, подмяна на дограма, ще се изгради асансьор. В двора на учебното заведение ще се изгради футболно игрище с изкуствена трева, което ще разполага с трибуни и специално осветление. Оградата на двора ще бъде укрепена и възстановена. В сутерена на основния корпус ще се оборудват фитнес и две спортни зали. За Трето основно училище „Гоце Делчев” в град Петрич е планирано преустройство на някои от помещенията, както и изграждане на ново евакуационно стълбище. Дограмата на вътрешния двор ще бъде изцяло подменена с PVC дограма и ще бъде положена външна изолация. Предвижда се изграждане на асансьор, с който да се осигури достъп на хора с намалена подвижност, също укрепване и възстановяване на оградата на двора на училището.

За СУ „Никола Вапцаров” е заложено изграждането на външен асансьор, който ще обслужва четирите нива на сградата. В сутерена ще бъде обособена нова спортна зала, с което ще отпадне необходимостта от разширение на съществуващия физкултурен салон. Предвижда се цялостна промяна на покривната конструкция на корпуса по трудово обучение. В проекта е заложена подмяна на покрития, на интериорни врати, парапети и други. За филиал „Калина Малина” на ДГ № 2 „Звънче” е предвидена цялостна рехабилитация на оградата. На централния вход на сградата е заложено монтирането на стълбищен робот, който с помощта на придружител да осигури на хора с увреждания достъпна среда. В двора на детското заведение ще бъдат обособени шест детски площадки , оборудвани за всяка група. В двора се предвижда още да има и детски фитнес на открито. И в четирите образователни обекта ще бъдат подменени ВиК инсталациите и изградени санитарни възли за лица с увреждания. Всички заложени мерки са съгласувани предварително с директорите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *