Топ теми

Кметът на Покровник остави косачката и яхна ретро „Мерцедес”

Кметът на благоевградското село Покровник Методи Цонев изключи вчера след обяд за 5 минути косачката в двора на детската градина, за да помечтае в ретро колата на стар приятел, седнал на кафе в близкото барче. Преди обяд управникът влязъл в ролята на общ работник по принуда, след като учителката в детската градина по телефона го активирала с уж невинния въпрос: „Окосихте ли тревата, че от понеделник започва учебната година?“. По средата на работата обаче излъскан червен „Мерцедес” кабрио паркирал на улицата и толкова го изкушил, че нямало как кметът да не помоли собственика му да се наслади на минута зад волана и снимка за спомен, която веднага постна в социалната мрежа с коментар „Мечтите са безплатни“.

Реалността обаче е различна, с горчив смях се върна към косачката управникът.

„От шефа на общинската фирма „Биострой“ Бачев знам, че едва смогват с поддържането на района на града и кварталите, затова ние, селските кметове, влизаме в положение и правим каквото е по силите ни“, обясни М. Цонев, който е с 22-годишен стаж като кмет. От общината преди време на по- големите села дори осигурили тримери за улеснение на кметовете.

„Имаме 18 деца в градината и отлични условия. Цяло лято поливам тревата да не изсъхне, та като дойдат сега децата, да им е зелено и да има къде да тичат“, обясни Методи Цонев. Той се ядосва, че други 10 дечица се водят в града от родители, баби и дядовци, а местната градина има достатъчно капацитет и по нищо не остстъпва на градските.

„Наумил съм си да направя скоро общоселско събрание, на което да обсъдим важните проблеми, сред които и този за детската градина. Трябва всички да положим усилия и труд, за да подобрим условията, в които  живеем“, обясни кметът и като се върна пак на спомена с ретро мерцедеса, с широка усмивка добави, че за мечтите пари не трябват.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *