Кметът на Радомир Пл. Алексиев седна на трапеза с жителите на Долна Диканя за празника им

Радомирският кмет Пламен Алексиев се весели заедно с жителите на Долна Диканя на събора на селото /на снимките/. Гост на празненството бе и  председателят на Общинския съвет Светослав Кирилов. Двамата поздравиха жителите на Долна Диканя и седнаха на трапезата до кмета домакин Елинчо Колев. Той пък им се оплака, че много от гастарбайтерите на селото заради Ковид ограниченията и горещата вълна в Европа не са успели да дойдат за събора.

Самодейците от читалище “Никола Корчев-1928” още по обяд разтърсиха площада пред кметството с песни и хора. Вечерта за съборджиите пя Яни Янков. Компании, седнали под дебела сянка в парка,  вдигаха шумни наздравици.

Кметът Елинчо Колев сподели: „Радвам се, че в селото има много млади и предприемчиви хора, които ще останат да живеят тук. Бързата транспортна връзка до София по магистрала  „Струма” им дава възможност да работат в Перник и София  на добрра заплата и да си се прибират тук. Повечето семейства имат големи дворове и градини, отглеждат си плодове и зеленчуци. Много софиянци си накупиха къщи в селото и се установиха да живея при нас. Други пък се връщат в селото след дълго отсъствие, като Копринка Такева,която живееше в София, а от петнадесет године се радва на природата и спокойствието в родната Диканя”, изброява предимствата на населеното си място кметът.     

ДЕНИ МИЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *