Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев прие делегация от Киргизстан

Представители на централната власт, общини и неправителствени организации от Киргизстан разговаряха с кмета инж. Красимир Герчев и експерти от Общинска администрация-Разлог за комуналните и рекреационните услуги, предоставяни на местно ниво. Те обсъдиха управлението на битови отпадъци, споделиха опита си във В и К сектора, зелените системи и публични места за отдих на гражданите.

Делегацията от Киргизстан е на посещение в няколко района на България, а поканата е на Фондацията за реформа в местното самоуправление и е в рамките на проект „Повишаване качеството на услугите в публичния сектор“, изпълняван от HELVETAS Swiss Intercooperation and Development Policy Institute и е финансиран от Швейцарската агенция за развитие на сътрудничеството.

В рамките на организираното работно посещение в Разлог,двете страни обмениха опит в практиките при пречистването на отпадните води, зони за рекреация, управление на битови отпадъци, дейности на местни инициативни групи. Във връзка с темата и целта на посещението, участниците в работното посещение от Киргизстан и специалисти от Община Разлог, посетиха и Регионалното депо за битови отпадъци.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *