Кметът на Рилци излови вандали, обърнали контейнер в изкоп на ВиК

За да не уронва достойнството им, Кр. Крумов ги призова да отстранят вредите, в противен случай ще бъдат предадени на полицията и прокуратурата

Кметът на благоевградското село Рилци Крум Крумов излови вандали. Става въпрос за група младежи, които малко след полунощ в събота /14.11./ са изсипали контейнер за смет в изкоп на ВиК, намиращ се кръстовището на ул. “Васил Левски” и ул. “Крали Марко” в селото. 

„С недопустимия вандалски акт лицата са създали реална опасност да бъде компрометирана водопреносната мрежа на селото, което, от своя страна, би довело до заплаха за живота и здравето на жителите му. В тази връзка призовавам извършителите своевременно да отстранят нанесените вреди, като почистят битовите отпадъци, изсипани върху водопреносната мрежа, извадят контейнера за смет от изкопа на ВиК и го поставят на мястото му”, категоричен е кметът, който с пост във Фейсбук информира жителите на Рилци за случилото се.

Той подчертава и че с цел запазване личното достойнство на извършителите свалените множество записи от охранителни камери в района няма да бъдат публикувани, но знае кои са. Крум Крумов дава срок да младежите доброволно да поправят стореното. В противен случай доказателственият материал ще бъде предоставен на Районна прокуратура и ОД на МВР – Благоевград.

Постът на управника предизвика множество коментари в социалните мрежи. Част от жителите са на мнение, че ако извършители са малолетни, родителите им трябва да отнесат солена глоба. Други пък поздравяват кмета за човешкия му апел и смятат, че младежите ще си вземат поука. Не е нужно коментиращите да ги порицават, „плюят” и срамят, защото както има грешка, така и прошка.

„Грешката е поправена. Нанесената вреда е отстранена. Надявам се извършители да са си взели поука”, коментира пред репортер на „Струма” вчера кметът и допълни, че на извършителите им се е разминало и след като контейнерът е изваден от изкопа, те няма да бъдат предавани на прокуратурата и полицията.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *