Кметът на Сандански Ат. Стоянов отказа увеличение на заплатата, всички останали управници от общината с 10 % по-високи възнаграждения

Избираемите кметове на кметства в община Сандански ще получават по-високи възнаграждения през настоящата календарна година. „Увеличението на месечната заплата е на база брой население”, поясни директорът на дирекция „Бюджет и финанси” в община Сандански Вергиния Йорданова.

Единодушно на последното си заседание 24-имата съветници гласуваха със „за“ увеличението на заплатата на кметовете на кметствата да е 10 процента. 

Най-високо ще е възнаграждението на кметовете Павел Пъхнев – на с. Склаве, на Катунци – Красимир Кисов, на Ново Делчево -Валентин Апостолов, на Дамяница – Атанас Ангелов, и на Поленица – Гаврил Цветанов. Те ще се разписват на 1100 лв. заплата. 1003 лева ще получават кметовете на Левуново – Методи Фетвов, на Плоски – Кирил Катранджиев, на Лешница – Светльо Джоров, Джигурово – Александър Мицев, и на Струма – Величка Каталска. Заплатата на кметовете на кметства Петрово – Иван Атанасов, на с. Вълково – Андон Ханджийски, и на с. Лебница – Ваня Бисеринска, ще е в размер на 944 лева.

От увеличение на заплатата се отказа кметът на община Сандански Атанас Стоянов. Мотивите му са лични. Стана известно и че от една година кметът Ат. Стоянов дарява част от заплатата си. Остана в тайна обаче къде дарява средствата от заплатата си градоначалникът, въпреки че съветникът Явор Аргиров на няколко пъти отправи питане към кмета защо не се разписва върху пълна заплата.


Кметовете на Склаве – Павел Пъхнев, на Джигурово – Александър Мицев, и на Лешница – Светльо Джоров /отдясно наляво/

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *