Кметът на санданското с. Петрово даде на политици от БСП – София да отглеждат пъстърва в рибарниците на съпругата му

Червен общински съветник в София и бивш кандидат за депутат от 25-и избирателен район в столицата и за евродепутат през 2007 г. от БСП започват да съвместяват партийната работа с отглеждане на пъстърва в санданското с. Петрово. Владимир Димитров Данев и Владо Славчев Божилов са наели 3-те рибарника от съпругата на местния кмет Методи Атанасов – Василка, които са разположени в местността Извора. В 3-декаровия парцел има 3 водни басейна, помпена станция и обслужваща сграда.
До 2016 г. за обекта имаше разрешително за водовземане от Петровска река, издадено на ЕТ “Методи и Василка Атанасови”, съгласно което за рибарниците се ползваха 25 л/сек вода целогодишно. Ако минат успешно едномесечния на стр.
срок за възражения срещу инвестиционното им намерение, Владимир Данев и Владо Божилов трябва да си извадят ново разрешително за рибарника.
Обектът стана популярен миналата година, когато бе ударен от апаши, които задигнаха от там UPS и DVR уcтрoйcтвo, както и камера за видеонаблюдение. Cпoрeд кмета и съпругата му крaжбaтa била извършeнa на 21 януари, когато нямало охрана. Cигнaл бe пoдaдeн в Рaйoннa прoкурaтурa – Caндaнcки, но заловен няма.
Въпреки многократните ни опити не успяхме да се свържем нито с кмета, нито със съпругата му, за да разберем защо са се отказали от рибовъдния бизнес.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *