Кметът на Симитли Ап. Апостолов поведе хоро на три ката на Курбан байрам в Долно Осеново

Над 300 гости уважиха празника Курбан байрам в симитлийското село Долно Осеново. Цялото село се събра на площада за свещения мюсюлмански празник, а всеки  отвори широко своята къща за гости и приятели.

Самодейци от Осеново и децата от детската градина веселиха присъстващите /сн. 1/. „Средствата за гост-изпълнителите тази година са прехвърлени за ремонт на пътя до селото”, каза кметът Бисер Сегменов.

Той поздрави всички и пожела на своите съселяни да продължават да са все така задружни и здрави и да посрещат заедно празниците. Въпреки че Курбан байрам е три дни, хората не могат да си оставят работата на полето и затова празнуваха само вчера.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов /сн. 2/ и народният представител Стефан Апостолов също уважиха празника на местните и се хванаха на хорото. Председателят на Общински съвет – Симитли Владимир Христов, общински съветници и кметове на селата в община Симитли също се присъединиха към веселбата.

Дълго хоро на три ката /сн. 3/ извиха местни и гости на площада в  Долно Осеново, празненствата продължиха до ранни зори.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Виктор

    Феодалите от Симитли, баща и син, на гости на раята, която ги “избира”. И се радва раята…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *