Кметът на Симитли и съпругата му уважиха дебютната книга на талантлива съгражданка, компания им прави шармантният приятел на Г. Тодорова – Евгени Минчев

Кметът на Симитли Апостол Апостолов и съпругата му д-р Мария Апостолова уважиха литературния дебют на тяхната съгражданка Гергана Тодорова, която представи първата си книга „За какаото и кадифето“. Събитието се състоя в известен столичен клуб и събра каймака на софийската бохема и артистично общество. Стиховете и есетата на авторката бяха прочетени от артистите Жанет Миовска и Симеон Владов на фона на акомпанимент на пиано по музика на композитора Минко Ламбов. Сред гостите беше и шармантният приятел на Гери – Евгени Минчев, с когото имат артистична спойка от много години.
Гергана Тодорова е нестандартна личност с многостранни интереси. По професия е икономист, магистър „Счетоводство и контрол” на УНСС с факултетни специалности „Управление на фирма” и “Педагогика”. 22 години е собственик и мениджър на консултантска къща. Завършила е бакалавърска програма „Психология” към НБУ, театрален курс към НАТФИЗ при проф. Димитрина Гюрова, специализира български народни танци към ХТМУ, участва в общественополезни събития и семинари. Въпреки че животът й е преминал в столицата, не е загубила връзката си с родния град Симитли и нейните приятели, не случайно редактор на книгата е пиарът и медиен експерт Снежана Стоименова.
„Гергана е страхотно положителна личност, кипяща от енергия и чар. Щастлива съм, че я познавам и станах част от прекрасното представяне на нейната книга“, сподели за „Струма“ д-р Мария Апостолова. Арт събитието зареди с позитивна енергия и сили лекарката, която ежедневно се среща с болката на хората, особено в настоящата ситуация на драматично разпространение на Ковид-19.
БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *