Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов за пети път положи клетва, съветничката от ГЕРБ Ваня Катдерова не дойде на тържествената сесия

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов положи клетва и официално встъпи в длъжност за пети пореден мандат. На тържествената първа сесия днес да работят за благото на хората се заклеха и кметовете на седемте съставни села на общината и  общинските съветници. Изборите определиха почти същия състав  на местния парламент, като 13 от общо 17 общински съветници са стари и само четирима са нови. Това са Али Мехмед Карафеиз, Зюлфие Еркин Кьорова, Наско Тончев Котоманов и Сабри Абидин Мангов, всички от ДПС.

Партията е с внушително мнозинство в местния парламент и взе 15 от мандатите в него, а  ГЕРБ успя да спечели само два за кандидатката си за кмет и водач на листата Ваня Катдерова и Димитър Мехомийски.

Тържествената първа сесия бе открита от заместник  областния управител, който поздрави новите избраници и им пожела да работят за благоденствието на хората и с общи усилия да осигурят  по-добро бъдеще за община Якоруда.

Председателят на ОИК- Якоруда  Петранка Кундева връчи декларациите на новите избраници с изключение на Ваня Катдерова, която не присъства на първата сесия.

Под ръководството на най- възрастния общински съветник Наско Котоманов бе проведен и избор за нов председател на ОбС. С пълно мнозинство от 16 гласа от общо 16 гласували бе преизбрана досегашната председателка Мердие Осман.

След тържествената сесия новият стар кмет Нуредин Кафелов влезе в община Якоруда и встъпи официално в длъжност. Той бе посрещнат с питка и мед от целия си екип, а малчугани от местната детска градина поднесоха цветя на новите народни избраници .


Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

5 Коментара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *