Кметът на Якоруда Н. Кафелов освободи управителя на общинската „Строител 2001“, за да го прибере в кабинета на секретаря, остави фирмата за управление на дюнерджия

Бивш собственик на дюнерджийница в Якоруда бе избран от местните съветници за управител на общинската фирма „Строител 2001“ ЕООД. Ахмед Юсуф Кавалов е предложение на кмета Нуредин Кафелов, а статутът му от 1 януари т.г. е на временно изпълняващ длъжността, защото постът се заема след конкурс. От същата дата е освободен от фирмата бившият секретар на общината Ибрахим Карафеиз, който през 2015 г. бе назначен за управител на общинската фирма временно, само до избор на нов титуляр, и остана на поста 4 години. Според източници на „Струма“ освобождаването на Карафеиз от дружеството било, за да може Кафелов да го вземе обратно като секретар в общината.

Пред „Струма“ Карафеиз отрече да е знаел за предложението да освободи управителския пост, каза и че не познава дюнерджията Кавалов, но според слуховете в Якоруда рокадата той лично е съгласувал с кмета Кафелов, с когото са близки. Самият Карафеиз настоял да се върне на работа в общината, защото зимният сезон е адът за общинската фирма „Строител 2001“, която от години освен да изпразва варелите за смет, трябва да опесъчава и чисти улиците на Якоруда. Поради дълбоките снегове, които падат тук, и потъналите в преспи улици и тротоари нервите на якорудчани обикновено не издържат и по форумите започват да качват снимки и да коментират некадърността на местната управа да се справи със снегопочистването.

„Строител 2001“ всъщност винаги е била в центъра на скандала не само заради чистотата, но и заради бившия управител на фирмата Али Хърльов, който също беше приближен на Кафелов. Бивш горски, Хърльов бе начело на фирмата до 2015 г., 4 г. след като навърши пенсионна възраст, и през този период се бе утвърдил като единственият победител в обществените поръчки, обявявани от Нуредин Кафелов. Хърльов бе сред първите якорудчани, „усетили меда“ на прословутата програма на ДФЗ „Къща за гости“ – той си направи такава в родното си с. Аврамово, а негови роднини като сестрата на съпругата му, бащата на снаха му, синът му и др. получиха безценни общински терени в Националната спортна база „Белмекен“, включително и Юсуф Мустафа Бунцев, синът му и др., и включително и най-хубавото от 9-те бунгала в базата, където дотогава тренираха младите ни ски надежди.

Кафелов освободи Хърльов от общинската фирма на предишните местни избори, за да потуши напрежението в общината, породено от щедрите общински подаръци, които фамилията Хърльови получаваше през годините, но пък остави на работа в общината сина на приятеля си, който бе назначен за юрисконсулт още докато беше студент по право.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Мустафа

    Тоя пич Кавалов учи 15 години и още нее завършил. Подразделения кмета, прекрасен избор. Но дали е случаен. Не е ли 1 братовчед на бадженака ти кмете?

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *