Кметът Пламен Алексиев показа как ще изглежда спортната зала в Радомир


Кметът Пламен Алексиев разпространи снимки от проекта на бъдещата спортна зала в Радомир. Преди два дни Министерският съвет отпусна сериозни средства за ремонт на съществуващата, която в момента е в окаяно състояние.
“Бих искал да изкажа благодарност към правителството за изпълнения ангажимент към нас във връзка с отпуснатите средства в размер на 1,5 млн. лв. за многофункционална спортна зала в Радомир. Една от надеждите на радомирската общественост е на път да се сбъдне! Предстои да започнем процедура по изпълнение на проекта за реконструкция, оборудване и обзавеждане на многофункционална спортна зала в града. Радваме се, че е поправена една несправедливост, възникнала вследствие на недалновидно решение на предишното управление на града, във връзка с продажбата на терена в кв. „Арката” на вече изградената нова спортна зала”, заяви Пл. Алексиев.
Проектът за реконструкция на спортната зала на стадион „Христо Радованов” ще позволи съществуващата сега сграда да се превърне в многофункционална спортна зала. Тя ще разполага с капацитет от 300 седящи места, съблекални, фитнес център, офис пространство и кафе-бар.
С изграждането на собствена спортна зала в Радомир младите спортисти от общината ще могат да търсят реализация на местно ниво, вместо да пътуват за тренировки до София и Перник.
”Стремим се към възраждане на традициите във волейбола, които Радомир винаги е имал! Ще ни има отново на националната волейболна карта”, допълни градоначалникът.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА


Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *