Кметът Пл. Илиев: 90% от жителите на Соволяно се отопляват с дърва, сечищата са на 5 км от селото

90 на сто от жителите на кюстендилското село Соволяно се отопляват на твърдо гориво, изчислява кметът на населеното място Пламен Илиев. Вече и 170 имена фигурират в списъка за дърва за огрев, което е с 10 човека повече от миналата година, допълни наместникът. Добивът на дървесина става на 4,5 км от населеното място в посока село Ломница. Някои от хората са подали искане за добив на 10 кубика дърва, други за по-малки количества, добави той.
Кметът на Соволяно Пламен Илиев обясни, че на дневен ред в селото e проблемът с кофите за смет,  при питейната вода засега не се очертава режим, тъй като количеството в кладенците е голямо. Приоритет са още охраната на продукцията, опазване на населението от ПТП-та, за която цел по негово искане на територията на населеното място има засилено полицейско присъствие от органите на МВР и КАТ – Пътна полиция. Те ще останат до края на септември .
”Опазването на живота е най-висша цел в работата на един кмет, затова сме длъжни пред обществото да се справяме с проблеми, казуси и да се грижим за благосъстоянието на хората”, категоричен е Пламен Илиев.

+сн.

Пламен Илиев

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *