КМЕТЪТ П. ПАУНОВ С ДОБРА НОВИНА! 10 специалности открива Тракийският университет в Кюстендил, обучението на първите студенти стартира тази есен

Тракийски университет ще обучава студенти в Кюстендил по 10 специалности, каза на пресконферения кметът Петър Паунов. Специалностите са „Аграрна икономика и търговия”, „Регионална икономика и управление”, „Информационни технологии в икономиката и управлението”, „Зооинженерство”, „Аграрно инженерство”, „Агрономство-полевъдство”, „Социални дейности”, „Медицинска рехабилитация”, „Акушерство”, „Медицински сестри”.

„Обучението ще се извършва в Кюстендил, имам, вече знаете, сключено споразумение с Тракийски университет. Студентите ще се обучават в редовна и задочна форма. В момента се настройва софтуерът, за да може да се подават документи от Кюстендил. По-голяма част от специалностите са държавна поръчка. Наесен сме готови да посрещнем първите студенти в Кюстендил, този списък със специалности впоследствие ще се разшири”, допълни кметът Петър Паунов.

„Искам да благодаря на всички, които участваха в Празника на черешата, всички колеги от общинските звена, читалищните дейци, съставите, на всички наши съграждани, които успяха да направят незабравим този празник, тези 3 дни. Надявам се по този път да вървим с по-добри резултати в туризма, с добри фестивални решения. Включват се колеги от бизнеса все повече. Разбрах, че тонове череши са продадени на ул. „Демокрация” през тези 3 дни, благодаря още веднъж на всички”, каза още Петър Паунов.

Неговите надежди са за интензивно лято в икономически план. „Предстоят много инициативи, особено в съботните дни”, каза градоначалникът. Той уточни, че община Кюстендил се присъединява към националната кампания „България срещу диабета“, чиято цел е превенция на заболяването и повишаване на информираността за него. На 8 юли от 11:00 до 13:00 часа на площад „Велбъжд“ ще бъде разположена шатра, където ще бъде измервана кръвната захар на желаещите.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *