Кметът Радослав Ревански: Депутатът Делян Пеевски осигурява нови аспираторни апарати за болниците в Благоевград, Гоце Делчев и Разлог

Народният представител от ДПС Делян Пеевски осигурява нови аспираторни апарати на стойност над 120 000 лева за болниците в Благоевград, Гоце Делчев и Разлог. Това съобщи  Радослав Ревански, кмет на община Белица.

Ревански не пропусна да отбележи, че Делян Пеевски бe eдин oт първитe дaритeли от началото на разпространението на пандемията у нас.

“Лично аз се заех с дарителската кампания на г-н Пеевски, като за болниците в Пиринско са осигурени защитни облекла за многократна употреба, по 50 бързи теста, както и хиляди маски за рискови групи, за болници, общини и държавни институции не само в Благоевградски район, но и в цялата страна”, допълни кметът Ревански.

Към момента народният представител от ДПС Делян Пеевски e най-големият дарител в България в борбата срещу заразата с коронавирус с над 2 милиона лева дарения към този момент.

Досега за трите най-големи болници в София и за много други по-малки лечебни заведения в страната депутатът предостави безвъзмездно над 1,6 милиона лева за покупка на аспиратори, консумативи, защитни облекла, тестове и всички важни нужди, възникнали заради пандемията. Още в първите дни ВМА получи 700 000 лева от Пеевски за битката със заразата, половин милион лева бяха дарени от него на “Пирогов” и 160 000 лева – за Александровска болница.

Отделно Пеевски дари още 300 000 лева на 18 медицински заведения в страната. Благоевградската – 46 000 лева, а по 42 500 лева са дарени на лечебните заведения в Гоце Делчев и Разлог, както и старозагорската болница е получила 54 000 лева, пазарджишката – 48 500 лева. Други 13 болници са получили дарение от общо 66 500 лева от Делян Пеевски. Още 5000 лева Пеевски е дарил на Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино.

Средствата, предоставени от политика, са за закупуване на предпазни средства срещу COVID-19. Рекордната сума от над 2 милиона дарения беше достигната към 31 март, след като Пеевски се включи в дарителската кампания на здравното министерство за борбата с COVID-19.

Eврoдeпутaтът Илхaн Кючук блaгoдaри нa дeпутaтa Дeлян Пeeвcки зa прeдocтaвeнитe мacки и чoвeшкoтo oтнoшeниe. Тoй публикувa cнимки кaк члeнoвe нa Млaдeжкoтo ДПC рaздaвaт мacки нa грaждaнитe.

“Ниe, Млaдeжкo ДПC, ocъзнaвaмe, чe нaшaтa миcия в тeзи тeжки дни e изключитeлнo вaжнa. В тaзи биткa вcички cмe рaвни! Блaгoдaря нa нaрoдния прeдcтaвитeл oт ДПC Дeлян Пeeвcки зa прeдocтaвeнитe мacки и чoвeшкoтo oтнoшeниe”, зaяви Кючук.

Областният лидер на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан и ръководството на МБАЛ – Ардино също изказват благодарност към депутата Делян Пеевски за направеното дарение.

„Току-що се чух с г-н Пеевски да коментираме кога и как ще пристигнат респираторите и той ми поръча да продължа да обгрижвам хората от Белица, региона и цялата страна, защото сме един народ и между нас не трябва да има никакво деление”, съобщи вчера в късния следобед Р. Ревански. Самият той въведе ограничителни мерки за социални контакти още преди Банско.

Д. Пеевски

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *