Кметът Р. Томов: Обмисляме да закрием ОФК „Пирин”, ще прехвърлим общинския дял от 20% на частника „Емирейтс Уелт”

Закриване на общинското дружество ОФК „Пирин“ и прехвърляне на общинския дял от 20 % във ФК „Пирин“ на частните собственици „Емирейтс Уелт“  обмисля общинското ръководство на Благоевград. Това съобщи вчера на пресконференция кметът на Благоевград инж. Румен Томов, като обясни, че идеята е общината да не се занимава със спорт и футбол, а отношенията с клуба да са строго регламентирани.

„Винаги, когато общината е била собственик, не е следвало нищо добро за развитието на футбола и отбора. Обмисляме закриване на ОФК „Пирин“ и сключване на договори за ползване на спортните съоръжения, като всеки да си поеме отговорностите“, обобщи накратко Р. Томов.

На въпрос на „Струма“ какво ще се случи със Зелената къща (емблематичната Синя къща в центъра на Благоевград), която точно преди година бе предоставена от ОбС безвъзмездно за 10 г. без търг на ОФК „Пирин“ за изхранване на футболистите, градоначалникът коментира, че това е въпрос на бизнес, но не даде конкретен отговор дали със закриване на ОФК и договорът за сградата в центъра на града ще се прекрати.

„Да не влизаме в юридически казуси как точно ще стане, ще намерим начин. Хората имат бизнес в областта на спорта, а общината има социални функции. Като ползва общински терен или имот, собственикът нека си плаща на общината, като продаде клубът един футболист за няколко милиона, дано има пари да си плати наема“, каза кметът Румен Томов.

Окончателното решение дали общинското дружество ОФК „Пирин“ ще бъде закрито и управителят му Венко Попов ще отиде на борсата, обаче е в ръцете на общинските съветници на Благоевград.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Мама Божка

    Правилно! Частниците да си издържат клуба и тогава некадърни т.н. “ръководители” няма да векуват на народни пари за незаслужени заплати.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *