Кметът Р. Томов се отказа от идеята да направи В. Кавазов шеф на „Паркинги и гаражи“

Кметът на Благоевград Румен Томов се отказа от идеята си да смени управителите на общинските фирми „Паркинги и гаражи Благоевград“ ЕООД и  „Пазари“ ЕООД поради изтичане на договорите на настоящите им ръководители Васил Атанасов и Юрий Воев. Със свое предложение от вчера, входирано в ОбС – Благоевград, градоначалникът предлага на общинските съветници да оставят на постовете им Атанасов и Воев до провеждане на конкурс за местата.

Ясен Попвасилев

Това става само 2 дни след като заместник-кметът Ясен Попвасилев, който заместваше Томов по време на болничния му, предложи на мястото на В. Атанасов временно до провеждане на конкурс да бъде назначен земеделският лидер Венцислав Кавазов, а мястото на Воев в „Пазари“ да заеме застрахователят Радой Радев, известен в Благоевград само с участието си в кандидатсъветническата листа на БСП от последните местни избори.

Коментарът на ОбС шефа А. Тодоров бе, че рокадата не е уместна, тъй като за малкото време до провеждането на конкурса новите временно назначени шефове няма да успеят дори да навлязат в работата, затова най-уместно е досегашните управители да останат на постовете до конкурса.

Веднага след като сайтът на вестника struma.bg написа за предложението на Попвасилев, пък социалните мрежи бяха взривени от коментари и малко преди края на работния ден зам. кметът оттегли предложението си с мотив „допусната техническа грешка”.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *