Кметът Р. Томов събра селските управници на почивна база „Предел”

Не я избрах случайно, оставена е да се руши…

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов проведе традиционната си ежемесечна среща с кметове на кметства и кметски наместници. Станалата традиция среща с кметовете този път се проведе в почивна база „Предел”, като основната задача на срещата беше да се даде отчет за свършеното от страна на кметовете на кметства и кметските наместници, както и да бъдат поставени възникналите нови проблеми в селата на територията на община Благоевград.

На срещата този път присъстваха и всички заместник-кметове, както и директорите на дирекции. Кметовете на селата се отчетоха пред градоначалника, че поетапно и без проблеми тече кърпенето на дупките по селските пътища и подготвянето им за зимата. Пътища на земна основа също се обработват и подравняват. За пореден път се обсъди проблемът с питейната вода по селата. Кметът инж. Румен Томов заяви, че проучването в Мощанец е приключило, определено е място за сондажа и в момента текат административните процедури. В рамките на една седмица ще започнат проучванията за сондажите в селата Бучино, Зелен дол, Горно Хърсово, Горно Българчево и Долно Българчево. Покана от страна на зам. кмета по икономика и финанси Ясен Попвасилев получиха кметовете на кметства и кметските наместници да участват с предложения за бюджета за 2021 година, чието изготвяне предстои.

Инж. Румен Томов заяви, че мястото на срещата не е избрано случайно, общинската база на Предел е занемарена последните години и състоянието, в което се намира в момента, е доста тежко. Дали заради други приоритети, или липса на средства и време вместо да се ползва от служителите, тя е оставена да се руши. Със заявка община Благоевград да се погрижи за изоставената си база завърши срещата.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *