EКСКЛУЗИВНО В STRUMA.BG! Кметът Томов уволни гл. арх. В. Тинчев заради ниска оценка при атестация

Главният архитект на Благоевград Васил Тинчев е освободен от длъжност. Заповедта за прекратяване на трудовите му взаимоотношения е връчена току-що, а мотивът е получена ниска оценка при направената му атестация за справяне със служебните задължения.

На 11 юни 2020г кметът инж. Румен Томов стартира дисциплинарно производство срещу  Васил Тинчев ,  което временно бе замразено , след като дни по-късно главният архитект на община Благоевград се разболя от ковид-19 и бе приет с пневмония в болница. Възстановяването му продължи дълго, като се наложи да ползва и отпуск за лечение в санаториум . В първия работен ден на 2021г арх. Тинчев се върна в кабинета си, където бе посрещнат с разпореждане да даде писмени обяснения  за забавянето на преписки. Вчера бе свикан дисциплинарен съвет, който му е наложил наказание „Забележка“ . От общината информираха, че заради неизпълнение на служебни задължения като пропускане на срокове, забавяне на преписки, неспазване на работно време оценката от годишната му атестация е най- ниската – петица,   което означава , че справянето му с работата е неприемливо.. В 16 часа гл. арх. В. Тинчев бе изслушан от кмета Томов, а преди минути му е връчена заповед за прекратяване на трудовите правоотношения без предизвестие.

Припомняме, че това е второто отстраняване на гл. арх. В. Тинчев от поста. През февруари 2019г той бе дисциплинарно уволнен от тогавашния кмет Атанас Камбитов. Гл. архитект обжалва в съда уволнението си, спечели делото и бе възстановен на работа през ноември 2019г. Второто му отстраняване от поста е само месец преди В. Тинчев да навърши години за пенсия.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. д-р Байхуй

    Сега пак ще осъди общината и ще си получи компенсация от нашите пари, а после – пенсия и “Пей, сърце!”… Да ви с-ера на държавата!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *