Кмет заля Областно пътно управление с писма! Година след основен ремонт пътят е в огромни дупки

Една година след основен ремонт главната улица в  бобовдолското село Мламолово зейна в огромни дупки. Кметът на селото Милчо Миланов пише писма до Областно пътно управление, но отговор няма. Милчо Миланов Една година след основен ремонт главната улица в  бобовдолското село Мламолово зейна в огромни дупки. Кметът на селото Милчо Миланов пише писма до Областно пътно управление, но отговор няма.

Пред „Струма” новоизбраният кмет заяви: “Преди около една година беше направен основен ремонт на улицата. Тогава Областно пътно управление в Кюстендил извърши ремонта на пътя от местността Бинека, намираща се на пътя Дупница – Кюстендил,  до Бобов дол. Пътят минава и през нашето село. За няколко месеца дупките вече са с размери близо метър и половина и са предпоставка за ПТП-та. Шофьорите на камиони и леки автомобили ги заобикалят, за да не си счупят колите, но така навлизат в другото пътно платно и е много опасно. Писах писмо до шефката на Областно пътно управление в Кюстендил Юлияна  Божилова, но отговор нямам. Жителите на селото негодуват, че си чупят автомобилите, обръщат се за помощ към мен като кмет да реша проблема. Ремонтът има срок на годност, но едва ли е 1 г., за да се образуват такива дупки. Най-вероятно материалите са били некачествени или ремонтът е извършен не както трябва”, гневи се кметът М. Миланов.

Той е избран с листата на ПП “Зелените”. М. Миланов е бивш полицай в РУП – Бобов дол, за първи път се сблъсква с кметската работа. Той сподели, че неговите съселяни го търсят за всичко, дори за неща, които не са в неговата компетенция.

Репортер на “Струма” се свърза с директора на Областно пътно управление Юлияна Божилова с въпроса кога ще се разреши проблемът с главната улица в с. Мламолово и кой е виновен за некачествения ремонт, но тя прехвърли „топката” на пиара на АПИ.

Кметът на община Бобов дол адвокат Елза Величкова заяви по повод осеяния с дупки път: “Ремонтът се извърши по поръчка на АПИ, не зная на каква стойност е, но имахме намерение да го ремонтираме със средства от общината, за да се предотвратят инциденти. Обърнах се към Юлияна Божилова, директор на пътната агенция в Кюстендил, но тя ми заяви, че общината няма право да ремонтира пътя, тъй като той е все още в гаранция. Фирмата, извършила ремонта, ще трябва да отстрани нередностите по пътя.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *