КМЕТ И РАДИОШЕФ ОБЯВИХА! Благоевград подари на Пловдив церемонията за наградите на БГ Радио в знак на подкрепа на европейската столица на културата

Домакинството на Пловдив на церемонията по раздаване на наградите на БГ Радио е подарък от община Благоевград и ръководството на медията за европейската столица на културата, това обявиха вчера на пресконференция кметът на областния център на Пиринско Атанас Камбитов и директорът на БГ Радио Николай Янчовичин.

„Решението бе взето съвместно и с него в реалния живот показваме какво означава подкрепа и да сме заедно. Европейска столица на културата е форум, рядък шанс, в който не трябва да се изпуска да се рекламира по света българската музика“, коментира градоначалникът.

Янчовичин допълни, че Благоевград няма да остане без мащабно музикално събитие и на 14 и 15 юни в парк „Македония“ ще се състои двудневен концерт, нещо като галавечер на спечелили и част от номинираните за награди. „Обмисляме програмата, която да е по-концертна, с повече музика и по-малко роля на водещите, като най-вероятно първата вечер ще звучат „златни“ хитове, а втората ще е насочена към тийнейджърската аудитория“, разкри Янчовичин.

Зам. кметът по културата Христина Шопова припомни, че и Благоевград бе кандидат за европейска столица на културата, и наградите на БГ радио бяха част от проекта ни за фестивална програма.

Догодина събитието се връща отново в Благоевград, а на 22 май кметът Камбитов заедно с колегата си в Пловдив ще връчват заедно статуетки на победителите.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *