Кмет облече костюма на Дядо Коледа и зарадва децата от забавачката

„Не само по Коледа стават чудеса”, категоричен е кметът на Ковачевци Васил Станимиров, който облече червения костюм и постави бялата брада на Дядо Коледа. Веднъж годишно градоначалникът забравя за управленската работа и сменя професията си с тази на белобрадия старец. Така освен за възрастните става важен и за децата. Хлапетата с трепет очакват да видят най-желания гост през годината, за да повярват в магията на своите мечти.

„Погледът, с който ме гледат – със страхопочитание, не се забравя. Даже не смеят да ме прегърнат. Почти не говорят, само ме гледат и се радват. Трябва човек да го изпита, защото този поглед няма как да се опише”, обяснява ковачевският Дядо Коледа.

Станимиров влиза в образа на добрия старец и раздава подаръци, усмивки и много настроение на жителите на Ковачевци. Всички го обичат и му се радват – и деца, и родители. И съвсем заслужено. Прави това с много любов и с… талант. Понякога се случва децата да го разпознаят. „Май това беше чичо кмет, защото и неговите обувки са същите“, казват те. Въпреки това той не спира да прави магия, а те да му вярват. Кметът вярва в чудесата на доброто. Те стават – стават, когато най-малко очакваш, сигурен е той.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *