HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кмет отказа 1050 лв. увеличение на заплатата, съгласи се с голям зор за 650 лв.

Кметът на община Сапарева баня Калин Гелев се отказа от 2200 лв. заплата и предложи общинските съветници да му гласуват 1600 лв., но по предложение на съпартиеца му Любомир Кръстев бе гласувано месечното му възнаграждение да е 1800 лв. С увеличение на кметската заплата скача и заплатата на председателя на ОбС Иван Куйов, която е 70% от тази на кмета, като от 805 лв. става 1260 лв.

До момента кметът Калин Гелев получаваше 1150 лв. заплата, която бе най-ниската заплата от кметовете на малки общини в бившата Дупнишка околия. Кметът на община Бобошево, която е с население малко над 3000 души, вече втора година се разписва на 2200 лв. Толкова получава и кметът на община Бобов дол Елза Величкова от началото на мандата си, като в община Бобов дол живеят около 9000 души.

Местните парламентаристи гласуваха увеличение на заплатите и на селските кметове, които от 720 лв. стават 800 лв.

Общинските съветници в курортния град гласуваха основна цена 22 лв. на кв.м на общински земеделски имоти, които ще се отдават под наем на търг.

На сесията вчера беше даден старт на процедурата за получаване на сертификат за част от летището край Сапарева баня, което ще се превърне в авиобаза за малогабаритни самолети. Местните парламентаристи гласуваха отдаване под наем на 89 дка от летището на фирмата на бившия директор на летището във Варна Андрей Андреев за 320 лв. месечно.

Андрей Андреев обеща фирмата му да изгради за собствена сметка инфраструктурата на наетата от него част на летището. Общината ще събира такса паркинг от автомобили и малки самолети. Андреев заяви, че в момента в България има само 15 малки самолета, но тенденцията е броят им да расте. След като гласуваха, А. Андреев обеща на общинските съветници по един безплатен полет и скок с парашут.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *