Кмет от Югозапада закара с личния си автомобил в клиника в София ранен щъркел

Бившият  работник в ТЕЦ „Бобов дол“ Кирил Трапански попаднал на ранен щъркел, докато се разхождал по полето край селото. Взел го и го занесъл в дома на кмета Васил Васев, който в момента е в отпуск. Заедно с еколожката на община Бобов дол Виолина Стоилкова се свързали с лечебно заведение за пернати в София. Кмета В. Васев запалил личния си автомобил и на свои разноски закарал щъркела в клиниката.

Доволен, че е успял да помогне на щъркела, В. Васев заяви: „Къде ли не звъняхме с еколожката на общината да търсим клиника за птицата. Бях готов на собствена сметка да го закарам и до Стара Загора, ако трябва. Щъркелът е с дълбока рана на едното бедро и трудно се движи. Предполагам, че чакал го е захапал или бездомни кучета, които се скитат по нивите край селото.

Стана ми любопитно как процедираха в клиниката. Като приеха щъркела, му записаха всякакви данни – диво животно, щъркел, от еди-кой си район… Дадоха ми и телефон за връзка, ако се интересувам как върви лечението. Ветеринарите обещаха да го върнат в селото, когато се възстанови.

В Големо село има три щъркелови гнезда. Останалият самотен щъркел е неспокоен, облита района и си търси партньора“, разказа кметът В. Васев.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *