HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кмет рожденик провъзгласи 86-г. баща на зам. директора на РДГ в Кюстендил за винен цар

57-и рожден ден заедно с Трифон Зарезан отбеляза на общоселски празник кметът на кюстендилското село Соволяно Пламен Илиев. Той е на отговорния пост само от две години, но не пропуска да събере съселяните си на чаша вино от домашната си изба.

„Тази година за втори път посрещаме Трифон Зарезан в парка на селото. Младежите няколко дни подред чистиха, за да има място за хора в центъра, а и една голяма клада направихме – хем да се топлим, хем около нея да играем”, похвали се Илиев, който е запален танцьор и не се дава на младите в селото.

Миналата година за първи път хората от Соволяно празнували заедно Трифон Зарезан по идея на новия кмет. Тази година инициативата набрала популярност, имало и мераклии, облекли народни носии. Най-атрактивни се оказаха сем. Василка и Димитър Попови, които издокараха внуците си в носии.

Кулминацията на празника бе коронясването на Цар на лозята. Единодушно титлата бе присъдена на 86-годишния Георги Пуров, който беше поздравен от жителите на селото и от кмета рожденик Пламен Илиев. Възрастният мъж е баща на заместник-директора на Регионалната дирекция по горите Васил Пуров.

С много музика участниците в общоселското тържество се събраха около огъня, за да споделят заедно приповдигнато настроение, и с чаша вино си пожелаха да продължат още много години да се събират заедно на този ден.

ЖАНА ХРИСТОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *