Кобилкина замесена в страшен скандал

Сайтът на Наталия Кобилкина, познат на широката публика като „Академия: Щастлива жена“, копае криптовалути без позволението на потребителите и без това да е опоменато на страницата. За това се ожалиха потърпевши, пише блиц.

За неспециалистите обясняваме: Това означава, че всеки път, когато влизате на този адрес, вашият компютър бива „насилен“ да отдели голяма част от или цялата си процесорна мощ, за да търси Монеро (12-тата най-популярна криптовалута, чиято стойност в момента е около 120 долара за единица).

Академия „Щастлива жена“ предлага обучения за личностно развитие.

Сайтът има за цел да подкрепя жените да развиват своя потенциал, да отстояват правата си и да развиват самочувствие и асертивност – това поне е официалното описание. Като всеки друг уебсайт той разчита на доход от реклами, но в случая… и на още нещо. Сайтът е заразен или умишлено създаден с включени редове код, които отговарят на скрипта Coinhive. Проверка в whorunscoinhive дава положителен резултат, а кратко влизане в изходния код на страницата (F12 за Google Chrome) показва окончателно, че в скрипта е активен.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *