Кобрата може да изкара курса за борба със сексуалното насилие онлайн

Курсът за борба със сексуалното насилие, който трябва да изкара Кубрат Пулев, се предлага и онлайн за 30 долара, съобщава “24 часа”.Кобрата задължително трябва да го вземе, за да върне лиценза си за бокс в САЩ след решението на щатската спортна комисия в Калифорния, което се проведе в Лос Анджелис по казуса с целувката, която лепна на уж репортерката Дженифър Равало, известна повече като Кралицата на голото суши в САЩ, Джени Суши. Наказанието на Пулев бе удължено до 22 юли, когато той ще трябва да се яви на следващото заседание, което ще се проведе в Сан Диего. Всъщност наказанието на Кубрат от шест месеца е доста жестоко. Абсолютно същото бе дадено на Джарел Милър преди няколко дни, след като Голямото бебе даде накуп три положителни проби за забранени вещества преди мача с Антъни Джошуа, който пропадна. Глобата от 2500 долара на Пулев също е една от най-сериозните.

В решението е записано, че единствено спортната комисия на Калифорния има право да върне лиценза му. Другите му санкции, – ако не мине курса ще загуби тапията си за година и при повторно провинение – завинаги, са по-скоро традиционни в подобни случаи. Кобрата обясни пред комисията, че не се е извинил веднага, защото не срещнал повече Дженифър след партито, на която и тя присъствала. Където двамата се били целунали отново, без да има някакъв протест от страна на дамата. Това стана след въпрос от адвокатката на Суши Глория Олред, която на няколко пъти нареди на клиентката си да мълчи на въпросите на защитата на българския боксьор. “За първи път ми взеха интервю със стик за селфи и телефон”, призна си чистосърдечно Кубрат Пулев по време на заседанието.

Комисията не допусна да бъдат видени допълнителни снимки и видеа от вечерта след мача, на които Суши се държи доста фриволно с по-голямата част от компанията на Кобрата. Това не било релевантно в случая, но не стана ясно защо, след като Джени твърдеше, че била доста смутена и наранена от поведението на българина. Комисията не изслуша и свидетели, готови да разкажат за нейното поведение. След заседанието Глория Олред и Джени Суши обясниха, че не смятат да заведат гражданско дело за някаква парична компенсация от Пулев. Вероятно това е заради факта, че в него със сигурност ще бъдат дискутирани снимките и видеата от вечерта след победата над Богдан Дину. Думите на Джени, че боксьорът я сграбчил по задните части след края на интервюто, не получиха нито едно доказателство. Много е вероятно с това наказание целият скандал да приключи, като това е огромен бонус за Кобрата, защото случаят придоби световна известност и бе отразен на всички континенти. Заради наказанието е пропаднал вариантът Кубрат да се срещне с Тайсън Фюри през юни в Лас Вегас.

“Въпреки това аз продължавам с тренировките и да се готвя за атака на световната титла”, заяви Пулев след заседанието. Кобрата спечели второто дело, което му спретнаха от щаба на Богдан Дину. Румънецът бе поискал да се анулира резултатът от двубоя с българина и той да се преиграе, като бил готов да дойде в София за мача. Според неговия щаб загубата дошла единствено заради неправомерен удар от страна на Кубрат в седмия рунд. Комисията гласува с 6:0, че няма нищо нередно при победата на Пулев, където бе заложен статутът му на официален претендент за титлата на Антъни Джошуа на Международната боксова федерация. С това спорът бе приключен окончателно и сега трябва да се търси съперник за евентуален двубой през август, което е доста трудно, защото повечето от добрите боксьори вече имат назначени мачове. Промоутърът на Кобрата Боб Аръм обаче не присъства на заседанието. Превеждаше му мениджърът Ивайло Гоцев. Ден преди заседанието на комисията в православната църква “Свети Инокентий” Кобрата е присъствал и на молебен за негово здраве и благополучие. Тя била изчетена от отец Йосиф и организирана от Евгени Веселинов, който е главен редактор на единствения сайт на български в Калифорния.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *