Топ теми

КОВАРНИ ИГРИ! Пореден опит за преврат срещу лидера на ДСБ в Благоевград К. Ханджийски, той: В основата е неуспялата съветничка Р. Джолева, която бе плътно до ГЕРБ цял мандат в ОбС

Опит за преврат в ръководството на ДСБ в Благоевград направиха група членове на тъмносинята партия, недоволни от факта, че председателят на структурата Калоян Ханджийски на балотажа за избор на кмет обяви подкрепата си за независимия кандидат Румен Томов, подкрепен от БСП.

Според информация, разпространена в електронни медии вчера в следобедните часове, на планираното същата вечер събрание те щели да искат оставката на Ханджийски, който влезе като съветник в ОбС – Благоевград от коалиция „Демократична България – Обединение“.

„Имаме събрание, но то не е отчетно-изборно, а само отчетно, моят мандат изтича следващото лято и нямам намерение дотогава да напускам поста”, категоричен бе пред „Струма“ К. Ханджийски. Той авансово съгласувал позицията си с централното ръководство на ДСБ и дори ги поканил на събранието, но софиянци не могли да се организират.

Това е вторият сблъсък на Ханджийски с вътрешнопартийните настройки срещу него през последния месец. В разгара на предизборната кампания през октомври една от трите коалиционни партии в „Демократична България – Обединение“ – „Движение Да, България“, го обвини, че се е самопровъзгласил за кандидат-кмет на Благоевград от името на коалицията и дори сам е подредил кандидатсъветническата листа, но от София по спешност пристигнаха лидерите на движението Христо Иванов и на ДСБ ген. Атанас Атанасов и застанаха твърдо зад кандидатурата му.

Според Ханджийски в основата на цялата атака срещу него е бившата общинска съветничка от Реформаторския блок – началната учителка Румяна Джолева, която миналия мандат при гласуванията бе плътно с колегите си от ГЕРБ и експредседателя на ОбС Радослав Тасков, но тази година не успя да стане съветничка.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Румяна Джолева

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *