Ковид кризата отказа общинския съветник от Дупница Ив. Петров от ресторантьорския бизнес, реновира къщата на баба си в с. Палатово за селски туризъм

Пандемията доведе до фалит на  ресторантьорския бизнес на общинския съветник от БСП в Дупница Ивайло Петров.

Преди няколко години той взе под наем помещение в сградата на Общинска администрация, собственост на бизнесмена Стойчо Владимиров, и отвори ресторант.

Преди близо месец обаче Ив. Петров се е отказал от ресторантьорството и помещението е отдадено под наем на друг дупничанин, който от години живее в София.

Вчера репортер на “Струма” се свърза с Ив. Петров по телефона и го попита защо се е отказал от ресторантьорството. Ето какво отговори общинският съветник Ив. Петров: „Не можах да издържа финансово. Отваряне, затваряне… заради пандемията, всичко ме доведе дотам, че не можех да плащам на персонала и наема на помещението… Опитах да задържа работниците в кухнята и сервитьорите, като ги пратих на трудовата борса, но те си намериха работа на друго място. И те имат семейства, деца и трябва да ги издържат. При едно отваряне на ресторант, след като е бил затворен, са ми необходими около 3000 лв. да заредя основни продукти за кухнята. Като не съм работил, нямам и необходимия финансов ресурс. Вместо да печеля, аз губех всеки ден”, заяви Ив Петров.

В момента той заедно с баща си реновират  къщата на баба му по бащина линия в село Палатово и я превръщат в къща за гости от селски тип.

По повод новото начинание Ив. Петров коментира: „Повече баща ми се занимава с къщата. Има още много работа. Прави се основен ремонт и се пригодява за къща за гости, но кога ще отвори врати, не е ясно”, заяви Ив. Петров.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *