Ковид 19 в благоевградския театър! Отменят премиерата на „Панаир на суетата“ заради актьор с коронавирус

Благоевградският театър отменя премиерата на спектакъла „Панаир на суетата“, насрочена на 29 и 30 октомври, заради актьор с Ковид. Един от участниците в представлението се оплакал от лека температура и директорката Маргарита Мачева веднага го изпратила да се тества за коронавирус. За жалост тестът му се оказал положителен и актьорът е карантиниран.

„Утре ще се тестваме всички, които работим заедно на сцената, засега няма оплаквания от друг в състава“, обясни театралната шефка, като не можа да скрие разочарованието си, че плановете им не се случват, както са мислени.

„Не знам как се е случило, в театъра взимаме всички предпазни мерки, но все пак всеки от нас има и други контакти извън работното място. Надявам се всичко да мине бързо и възможно най-леко“, допълни М. Мачева. Тя уточни, че болният актьор се чувства добре и вчера дори температурата от предния ден била изчезнала.

Новите дати за премиерата на спектакъла, заради който актьори и част от публиката низаха 2 седмици завеса от мъниста, ще се определят допълнително.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *