Ковид-19 в Доброславци пренарежда програмата на „Беласица“

Пандемията от Ковид-19 пренарежда календара на гонещия промоция в професионалния футбол “Беласица” в заключителните дни преди зимната пауза. Заразата превзе съблекалнята на последния есенен съперник на комитите “Надежда” /Доброславци/, с който петричани трябваше да изиграят отложения си мач в Югозападната Трета лига на 5 декември, седмица след двубоите от заключителния регулярен кръг този уикенд. Казуса с положителните проби в състава от софийското село разясни вчера управителят на комитите Иван Златински.

“До нас достигна вестта, че 13 души от отбора на Доброславци са болни от коронавирус. Коментирахме ситуацията със секретаря на ЗС на БФС в столицата Николай Младенов, който заяви, че ако това се потвърди със съответните документи от ръководството на “Надежда”, утрешното домакинство срещу “Балкан” и нашата пренасрочена визита няма да се играят. Все още сме в очакване на официална депеша от зоналната централа и докато не пристигне, афишираната промяна виси във въздуха. Готови сме обаче на всякакви варианти“, каза Златински. По-късно през вчерашния ден от ЗС официализираха новината за отлагане на двата мача на „Надежда“, най-вероятно за догодина.

В същото време подопечните на Саша Симонович се концентрират изцяло върху тежкото гостуване в Етрополе на „Чавдар“, от изхода на което зависи дали бяло-червените ще зимуват на лидерската позиция с или без мач в резерв. В преследване на задължителния успех срещу високо летящите лесничеи „Бела“ пътува днес сутринта за балканското градче, където ще се установят на 24-часов лагер. Треньорският щаб планира следобедно занимание на едно от помощните игрища на базата на домакините.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *