Ковид-19 не пожали и бизнесмена Георги Зайков

В четвъртък почина известният благоевградски бизнесмен Георги Зайков. Сърцето му не издържа след прекаран Ковид-19, съобщи съпругата му Гергана Зайкова.

„ Напусна ни един изключителен човек! С неспокоен дух,бунтар по душа,неимоверно мразещ лицемерието и лъжата. С весел нрав и огромно любящо сърце,състрадателен до безумие. Мъката спира дъха. Почивай в мир! Погребението ще бъде на 18.04.2021г. от 13часа на новите гробища в Благоевград.“, написа тя в профила си във фейсбук.

Г. Зайков е един от първите частни търговци на хранителни стоки в Благоевград. Възпитаник на УНСС, той започва работа в ОКС, където е главен специалист по финанси. В първите години след демократичните промени прави 6 магазина в региона, има складове в Разлог и Благоевград, занимава се и със строителство. През 2005 г. бе водач на парламентарната листа на Федерация активно гражданско общество, но ФАГО, замислена като партия на малкия и средния бизнес, не успя да влезе в парламента, и Зайков се отдаде изцяло на бизнеса и прекрасното си семейство.

 

Ваня Симеонова

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *