Ковид-19 провали плановете за лятна бригада в Щатите на благоевградски студент и го потопи в бизнесначинание с наргилета

Отливът на посетители от кафенетата в Благоевград заради коронавируса и наложените ограничения провокира нова пазарна ниша. Младежи, които са се разминали с перспективата за традиционната лятна бригада в чужбина, търсят алтернативни варианти да спечелят малко пари и да си подпомогнат следването. Само за броени седмици в Благоевград се появиха няколко бара с наргилета, конкуренцията е голяма и собствениците се надпреварват да измислят нови комбинации от аромати, които да привличат младежи в заведенията.

Любослав Ангелов е студент, който есента ще бъде в четвърти курс в Югозападния университет „Неофит Рилски”. Неговите планове за лятото се провалили заради създалата се ситуация. Любослав споделя, че е щял да пътува за бригада в американския щат Аляска за трета поредна година, но след появата на Ковид-19 и мерките за превенция от заразяване се е принудил да остане в България.

„Бях изключително разочарован, когато разбрах, че плановете за бригада се отлагат”, споделя той. Затова решил да започне да предлага наргилета в местно кафене. „От години съм запален по наргилетата, намирам пушенето на наргиле за голямо удоволствие, особено през летния сезон. Конкуренцията е голяма и това ме мотивира да предлагам на клиентите нови техники за пушене, непознати в нашия град”, споделя още той.

Ангел Георгиев и Божидар Райнов също споделиха, че в Благоевград расте броят на феновете на наргилетата. Божидар е абитуриент тази година, докато Ангел е студент в ЮЗУ, който също е имал планове за бригада, които не са се осъществили. И двамата прекарват свободното си време през лятото в приятна компания и наргиле.

„От години сме запалени по наргилето. Обичаме да се събираме в голяма компания, да разговаряме и коментираме темата за наргилетата“, казват Ангел и Божидар и споделят, че техният вкус за наргиле съвпада – двойна ябълка и руски черен тютюн. След като споделят идентичен вкус, това им помага да прекарват повече време заедно и да споделят едно наргиле.

В днешно време момичетата си падат по наргилето, това променя и тенденциите за модерната среща. Ако преди години е било модерно момчето да покани своята дама на кино, то днес срещата се осъществява под претекст „Хайде да пушим наргиле“, коментират Божидар и Ангел и споделят, че въпреки големия избор от предагане на наргилета по заведенията в Благоевград, местата на които се пуши качествено наргиле, не са много.

ВЕЛИСЛАВА СТОИЦОВА


Ангел и Божидар са почитатели на наргиле културата

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *