Ковид-19 спря Л. Костова за първите тренировки в Полша

Заради съмнения от зараза с Ковид-19 петричката футболна прима Лиляна Костова пропусна първите зимни тренировки на своя “Чарни Сосновец”.

“Вероятно заради дългото пътуване от София до Сосновец усетих необичайна липса на енергия. Предпочетох да не рискувам, предупредих ръководството и си останах вкъщи. За мое успокоение тестът ми за вируса се оказа отрицателен и от понеделник съм на линия”, сподели лидерът на кандидат-шампиона в полската Екстралига.

В подобна ситуация се оказа и другата опитна състeзателка на сосновчанки, капитанката Аня Шиманска, която бе в основата на привличането на българката в “Чарни”. И при нея наличие на коронавирус не бе установено и вече тимът на Себастиян Стиемплевски е в пълен състав с прибирането на Олга Зубчик в Полша, която посрещна Коледата по Юлианския календар.

Все пак световната епидемия наложи промени в предварителния подготвителен план на Лили и компания. Заради забраните за пътуване в чужбина отпаднаха проверките със “Спарта” (Прага) и “Турбинен” (Потсдам), на които полякините трябваше да гостуват съответно на 16 и 23 януари. Вместо това “Чарни” и УКС (Лодз) ще си разменят визити на 16 януари и 6 февруари, в другите 5 проверки сосновчанки приемат “Респект” (Кробия) и “Скра” (Ченстохова) в два мача на 30 януари, “Силезия” (Вроцлав) на 13 февруари, “Прадничанка” (Краков) седмица по-късно и РОУ (Рибник) на 27 февруари. Търси се съперник за 23 януари. На 6 или 7 март започва пролетният полусезон, като “Чарни Сосновец” гостува на 9-ия в таблицата “Олимпия” (Шчечин). В началото на август сосновчанки отнесоха у дома олимпийките с 8:0, а родната националка вкара за сефте при завръщането си в Полша.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *