Козунак по класическа рецепта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 мл. прясно топло мляко
5 бр. яйца
200 гр. захар +захар за поръсване
200 гр. масло
1-2 прахчета ванилия
1 кубче мая
1 жълтък за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтворете маята в млякото и оставете да шупне. Разбийте яйцата със захарта. Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете млякото с маята и яйцата със захарта. Разбъркайте с лъжица и започнете да месите. Прибавете ванилията и част от маслото. Замесете меко тесто. Покрийте го с фолио и оставете на топло да удвои обема си.

Втасалото тесто примесете с останалото масло. Разделете го на части според формите за печене, които имате. Сплетете плитки и сложете в затоплените и подмазани форми. Намажете с жълтък, поръсете със захар и оставете отново да втаса. Печете във фурна с умерена температура до златисто.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *