Кои зеленчуци вредят на зъбите

Много лекари препоръчват да се ядат възможно най-много зеленчуци. Но зъболекарите обаче са на друго мнение и предупреждават: някои от тези продукти, които изглеждат полезни на пръв поглед, могат сериозно да увредят зъбите ви.
Изследователи в областта на стоматологията заявиха, че някои зеленчуци оказват лошо влияние върху зъбите. По-специално, тиквичките, патладжаните, аспержите, тиквичките „Патисон“ и камбите имат сериозен отрицателен ефект, съобщава Zdrave.to..
Трябва да се отбележи, че ако голям брой такива зеленчуци присъстват в диетата, вероятността от развитието на заболявания по зъбите и венците се увеличава значително. Проблемът е, че те съдържат голямо количество опасни за емайла киселини. Следователно е необходимо да се ограничи броят на посочените по-горе зеленчуци. Не забравяйте за елементарните правила – мийте зъбите си и изплакнете устата си.
Също така, учените посочват и вредата от киселото мляко. Ако е между основните хранения, рискът от кариес се увеличава. Киселото мляко е толкова вредно, колкото газираните напитки, бонбоните, шоколадът.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *