Кои зодии са все безпарични и кои са царе на финансите

С възрастта желанието да печелите се превръща в желание за спестяване. Това казва руският писател Михаил Жванецки и е прав, но тази сентенция не засяга всички. Има много хора по света, които са категорично неспособни да се дисциплинират.

Представяме ви как различните зодиакални знаци управляват парите и кой от тях се справя най-зле в това.

Водолей

Този знак е фокусиран върху творчеството. Финансовото управление е скучно, досадно и не винаги разбираемо за него. Водолеят често живее за днес, не мисли за бъдещето, аргументирайки това: днес има пари, има работа, а какво ще се случи по-нататък – ще видим.

Доходите и благосъстоянието на Водолея зависят от неговото отношение, пише jenata.blitz.bg. Ако желае, той може да спечели много прилични пари, и без желание дори няма да вдигне пръст. Такива хора се нуждаят от някой, който ще е готов да поеме контрола върху финансите, който има и педагогически функции: да ги принуди понякога да работят.

Стрелец

Безгрижието, което отличава някои Стрелци, съчетано с любов към безсмислената тишина, дава тъжни резултати. „Аз съм на заобиколки“, е типична жалба на Стрелците, които понякога седят без пари, „въпреки факта, че печелят много добре“. Ситуацията се влошава от страстта на този знак към вълнението и риска, както и от лежерното отношение към дълга.

Стрелецът приема заеми и дава пари назаем, без да мисли за последствията и доброволно помага на другите, взимайки кредити без особен контрол. В такъв нервен и оживен вихър Стрелецът може да прекара цял живот.

Близнаци

Печели добре и може да печели пари от нищо. Тук свършват финансовите таланти на тази зодия. Как да харчи, за какво да харчите, къде да инвестира и какво да спести – за Близнаците всичко това е тъмна гора. За щастие сметката им се пълни бързо, така че Близнаците винаги са на плюс и почти не страдат от собствената си липса на талант в финансирането.

Везни

Везните не са толкова щастливи, колкото Близнаците – разходите им са по-високи от приходите. В същото време, Везните не могат да се нарекат небрежни: те следят своите финанси и се опитват да контролират разходната част, но не винаги успешно. Причината е в склонността им към бизнес приключения. Везните инвестират в проекти, които след това се пръскат като сапунени мехурчета.

Уви, неуспехите рядко ги научават на нещо и Везните подхожда към инвестициите като маниаци на карти: „Другата игра да дойде и определено ще съм късметлия.“

Везните трябва да признаят, че им липсва интуиция и следователно трябва да инвестират с помощта на надеждни професионалисти.

Дева

Практичността на земната Дева се изключва, когато става дума за пари. Не печалят лошо, но харчат погрешно. И те изобщо не знаят как да се справят със заемите: вземат ги, без да мислят, не се отказват навреме, приемат нови, и така нататък до безкрай. Всичко, от което се нуждаят за нормален, спокоен живот в изобилие, е да изплащат дълговете и да се учат да управляват собствени, а не заети пари.

Овен

Ако има хора някъде, чийто основен принцип е „живей веднъж“, то често това е Овенът. „Видях, влюбих се, купих го“ – този механизъм работи с всичко – от нов смартфон до автомобил. Овенът обича да живее добре и красиво и за разлика от останалите той подкрепя думите с дела: той се радва на живота, без да се отрича от нищо.

За щастие Овенът се разпростира само в рамките на своите финансови възможности: той почти не тъне в кредити, не взема заеми и не изхвърля последните си пари на вятъра. Това означава, че хедонизмът е чудесно съчетан с чувство за пропорция. Златна комбинация, нали.

Риби

Рибите имат всички шансове да са добре с парите, просто не бива да са мързеливи. Само че с това понякога имат проблеми. И дори разбирането, че си струва малко да работят, за да може новите възможности да се отворят, не винаги вдъхновява Рибите. Не този път, а следващия … те мислят, мислят и накрая пак падат на дивана, губейки приличен джакпот.

Може би всичко идва от факта, че Рибите могат да преживяват и да се задоволяват с малко?

Телец

Точно както Рибите, и Телците са склонни да бъдат мързеливи и не се тревожат от пропуснатите шансове. Но когато те наистина се нуждаят, работят без да спират с дни, постигат целите си и печелят много добре. И те знаят как да оценят това, което са спечелили. Телецът е развил интуицията си и може да избягва търговски приключения, знаейки кога да спре да залага.

Можете да поискате заем от тях, но бъдете внимателни: Телецът ще бъде първият, който ще ви напомни, че е дошло времето да платите дълга си и може да го изтриете от живота си, ако отложите връщането дори с един ден.

Рак

За този знак е важно да се чувства в безопасност във всеки смисъл. Финансово благополучие, достатъчно наличност в сметките, липса на сериозни дългове – всичко това е необходимо за рака, за да има нормален живот. Затова той избягва инвестициите, застрахова се колкото е възможно повече в бизнеса, не харчи повече от необходимото и знае как да живее в рамките на своите средства.

В същото време, на Рака често му липсва късмет и не вижда много пари по принцип.

Лъв

Кралски човек, Лъвът не може да си позволи да живее скромно. Това, според него, е недостойно и унизително. Лъвът презира евтините неща и всичко, което се нарича с думата „бюджет“, за него е подозрително.

Но щедростта на Лъва се отнася само до онези неща и услуги, които ще му помогнат да живее щастливо. Медицина, спорт и правилна храна са финансовите приоритети, за които Лъвът не пести. В други области той се опитва да поддържа баланс между демонстрацията и възможностите на портфейла си. Въпреки че, разбира се, прословутото шоу за него е по-ценно от парите.

Скорпион

Скорпионите обичат парите, знаят как да ги печелят и парите като цяло са много важни за тях, въпреки че не се припокриват с всичко останало. Скорпионите могат да ценят парите, защото не ги получават лесно.

Този знак не вярва в приключенията и е много внимателен, но не можем да го наречем и алчен или стиснат. Липсата на пари изважда Скорпионите от равновесие, те се чувстват потиснати и безпомощни, след което се взимат в ръце и започват да работят с двойна сила, за да запълнят сметката си.

Козирог

Тези знаци перфектно съчетават смелостта и благоразумието, те знаят къде да инвестират, така че да не е болезнено. Козирогът обикновено има мечта, за която е готов за всичко. В това влиза отричане на себе си по много начини, скромен живот и никакво мърморене. Търпението е истински благодетел на Козирозите, които могат да чакат толкова дълго, колкото им е необходимо, да не бъркат или да бързат. И всичко това с цел да се постигне желаното.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *