Кои са жриците на смъртта

За племето мурси в Етиопия се носят най-различни информации. Приписват им се различни странни традиции, сред които магьосничество, агресивност, канибализъм и различни обичаи, които увреждат части от тялото им.

Това племе наброява около 6000 души. Счита се за най-агресивното и затворено племе на планетата.

Смята се, че мурси са резултат на някаква генетическа мутация, тъй като имат редица отличителни особености. Например имат съвсем малко коса по главата. Ниско поставени очи, ниско чело, не много високи, широка кост, криви крака, грапава кожа и увиснал корем – това са чертите на портрета на всеки представител на това племе. Но главната негова особеност са каноните за местната красота.

Преглед на изображението в Twitter

Първото, което веднага се набива на очи при среща с представителките на племето мурси, са техните лица. В долната си устна жените носят глинена чинийка – диск.

Разтегнатата долна устна е символ на плодовитост. Когато са на 15-16 години момичетата пробиват долната си устна, пише дарик. Там се поставя дървена тапа. След като раната заздравее, долната устна започва да се разширява с помощта на глинени дискове. От момичето зависи кога да спре с разширяването.

жени мурси племе Етиопия

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *