Кои са четирите ползи за здравето от сода за хляб и лимонов сок

Може би сте чували, че ако комбинирате сода за хляб и лимонов сок, ще получите лечебна напитка, която предлага много невероятни ползи. В крайна сметка, за тази проста рецепта се знае отдавна благодарение на нейните невероятни свойства.
Комбинацията от сода за хляб и лимонов сок поражда както противоречия, така и вълнение.
В основата на дебата е идеята, че пиенето на лимонов сок и сода за хляб може да ви предпази от рак. Тази информация обаче трябва да се приема с известна доза внимание.
Много храни и лекарства са етикетирани като „противоракови“, особено натуралните елементи, които имат антиоксидантни и алкализиращи свойства. Но само защото содата за хляб и лимоновият сок притежават тези свойства, не означава, че могат да ни помогнат да предотвратим или лекуваме рак поне докато науката не намери лек.
Содата за хляб и лимоновият сок, доматите, ягодите, прасковите или гроздето предлагат витамини и минерали плюс полезни ензими. Те могат да помогнат за предотвратяване на заболявания при малък процент от населението. Те обаче не са лек сами по себе си.
Ползите от тази напитка:
1. АлкализираСместа от сода за хляб и лимонов сок има алкализиращ ефект върху тялото. Това помага за борба с ацидозата, която може да възникне, когато бъбреците не отстраняват достатъчно киселина от тялото или когато тялото произвежда твърде много киселина. Също така е отлично средство за грижа за бъбреците, защото помага на тялото да премахне токсините и да изгори мазнините.

2. Подобрява храносмилането
Лимоните спомагат за насърчаване на храносмилането. Добавете малко сода за хляб и ще получите фантастичен микс, който значително подобрява храносмилателната система. Това е чудесна антикиселина, която също помага за борба с метеоризма.
Друга добродетел на тази напитка е способността й да се бори с киселинния рефлукс – състояние, което се случва, когато солната киселина пътува нагоре в хранопровода от стомаха. Благодарение на содата за хляб това лекарство носи бързо и ефективно облекчение.

3. Пречиства
Това лекарство е чудесен начин да започнете деня. Помага за пречистването на черния дроб и осигурява добра доза витамин С, калий и страхотни антиоксиданти, за да отговори на ежедневните ви нужди.

4. Страхотен регулатор
Пиенето на вода със сода бикарбонат и лимон помага за регулиране нивата на лошия холестерол, като по този начин подобрява сърдечносъдовото здраве.

Как да се приема и предпазни мерки?
Приготвянето на това лекарство е много лесно. Налейте хладка минерална вода в чаша. След това добавете чаена лъжичка сода за хляб и сок от половин лимон. Разбъркайте добре и пийте сутрин и по време на детокс.
Много е важно да не пиете това на пълен стомах, но винаги сутрин и преди хранене. Приемайте го две последователни седмици, след това починете две.

Предпазни мерки
– Прекомерната консумация на сода за хляб може да доведе до алкалоза, затова е най-добре да редувате две седмици прием и две седмици почивка.
– Също така не забравяйте, че не е подходящо да приемате това лекарство, ако страдате от гастрит.
– Хората, страдащи от високо кръвно налягане или сърдечни проблеми, също трябва да се въздържат от приема на това лекарство поради нивата на натрий.
Като цяло това е много просто лекарство, което помага за подобряване на храносмилателната система и има множество предимства.
Що се отнася до славата му за борба с рака, най-добре е да приемате това със здравословна доза скептицизъм.
Може ли да предотврати рак?
В момента проучванията не потвърждават това. Лекарството има големи ползи за вашето здраве, но помнете, че не е чудотворно лекарство.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *