Кои стайни цветя са енергийни вампири

Растенията имат специфична енергия, която може да повлияе на аурата ни по положителен или отрицателен начин. Някои цветя, досущ като хората, са енергийни вампири и не се препоръчва да намират място в домовете ни, пише retro.bg.

Такова растение е бръшлянът. Той, като другите увивни видове, е магнит за караници и болести. Добре е да се съхранява само в офиси, и то на места, където не се събират много хора. Бръшлянът изсмуква енергията на мъжете и влияе отрицателно върху силните характери.
Монстерата също е вредно растение, което се храни от енергията на живеещите в къщата. В никакъв случай не бива да бъде поставяна в детски стаи или спални. Ако все пак решите да започнете да отглеждате монстера, не се изненадвайте, че ще сте постоянно изтощени: физически и духовно.

Дифенбахията пък поглъща както положителната, така и отрицателната енергия. Но в просторни стаи това цвете ще си е на мястото. В такива помещения може да бъде дори полезна, защото е отличен пречиствател на въздуха и енергията ѝ ще бъде неутрална.

Орхидеята е изключително красиво цвете, но също се храни с човешка енергия. Ако нямате силна воля,  тя не е подходяща за вашия дом. Най-силното въздействие на орхидеята е през нощта и при зазоряване. Ето защо в никакъв случай не поставяйте това растение в спалнята, ако искате да избегнете негативните му ефекти.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *