Кои храни от бензиностанцията трябва да избягвате

Гладът може да ви нападне по всяко време и на всяко място. А особено страшно става, когато сте на път за дълго време, защото единственият ви източник на храна е най-вероятно бензиностанцията.

Все пак има някои храни, които трябва да избягвате, по една или друга причина.

Разбира се, тук няма как да посетите 4-звезден ресторант, не би трябвало да очаквате и нещо повече от нездравословна храна и саботиращи диетата закуски.

Затова, преди да потеглите и да заредите, помислете и за това да се запасите със здравословни и апетитни неща за похапване на път.
Ето какво не е желателно да купувате от бензиностанцията:
Мини донъти

Тези вкусно изглеждащи понички са много любим продукт от бензиностанциите, но знаете ли хранителната им стойност? Само четири понички имат 240 калории, 12 грама мазнини и много сол.

Захарното им съдържание е 15 грама, според MyFitnessPal. Вашата кръвна захар ще скочи за секунда и ще бъдете гладни отново след малко.
Пакетирани сандвичи

Те са с изненадващо високо съдържание на сол. Освен това съдържат около 400 калории, от които около половината са от мазнини. Много от тях са пълни с майонеза или преработено сирене – два големи източника на натрий.

Хот-дог
Няма причина да си ги купувате, особено като се има предвид, че са пълни с мазнини и натрий, което води до дехидратация и суха кожа.

Нитратите помагат на хот-дозите да запазят цвета си по-дълго, но те не правят на тялото ви никаква услуга, защото могат да се превърнат в нитрити, което води до образуването на нитрозамини – канцерогенни химикали.

Енергийни напитки
Енергийните напитки са много популярни, но и доста опасни, най-вече защото са пълни със захар. Кутия Red Bull съдържа 27 грама захар и има високо съдържание на кофеин. Дори да се почувствате добре след изпиването й, скоро енергията ви ще спадне.

Гранола барове
Чистото фъстъчено масло може да бъде добър избор, но не е здравословно, когато е напоено с овес и захар. Най-често намиращите се в бензиностанциите гранола барове са с фъстъчено масло от вида Nature Valley Crunchy. Само един бар има почти 95 калории и 6 грама захар.

Скрежина
Това не трябва да бъде лятно удоволствие. Средната чаша от това ледено питие съдържа 130 калории, 36 грама въглехидрати и много вредни химикали. А откъде мислите, че идват цветът и вкусът? Определено не са естествени.

Крекери
Тези крекери трябва да се избягват, защото съдържат преработено сирене. Освен това са с високо съдържание на калории и мазнини, а количествата сол са убийствени.

Ядки
Това е умен избор за закуска, защото микс с ядки, семена и сушени плодове може да предложи хранителен баланс на протеини, здравословни мазнини и въглехидрати – стига да сте го направили у дома. Сушените плодове, които се съдържат в тях, обаче имат добавена захар. Пригответе микс у дома и го разделете на малки порции.

Пасти
Най-добре е да стоите настрана. Те са основно с много захар и мазнини. Някои могат да надвишат препоръчителната дневна доза с няколко пъти.
Кафе в бутилка

Това е една от най-лошите напитки за вашето тяло. Те съдържат много захар и мазнини, но рядко качествено кафе. profit.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *