Койотите изпуснаха питомното, нагласиха бизоните с 3 мача за 2 дни

Отборът на „Койоти“ /Дуп/ загуби дабълхедъра срещу „Академици“ /Сф/ с 2:6 и 5:11 у дома и изпусна питомното в битката за четвъртото място в Българската бейзболна лига /ББЛ/. До края на редовния сезон дупничани имат отложен мач с „Бизони“ /Бл/ в събота, но той може да се окаже безпредметен, ако академиците спечелят днес или в четвъртък един от двата си сблъсъка с „НСА-Лъвове“ /Сф/. До драмата на стадион „Левски“ се стигна след поредица от подаръци, с които койотите зарадваха бронзовия медалист за 2019 г. Играещият наставник Иван Гърнев изпробва половин дузина питчери, докато в края на ІІІ ининг от втория двубой на хълма се качи ветеранът и международен рефер Иван Пасков-Ванцата, който даде само 2 точки, ала за обрат бе твърде късно. Отсреща цели 14 поредни части хвърля молдовецът Валера Коваленко, за успеха на софиянци в ролята на кетчер допринесе и опитният Георги Тренков, бивш състезател на „Девълс“ /Дуп/. Благоевградските арбитри Петър Петров и Мартин Андонов-Канастата нямаха проблеми в града на барикадите.

„Прекалихме с подаръците и в двата мача. Не мога да кажа, че те направиха нещо особено, за да спечелят. Бяхме слаби на батиране, а във втората среща грешките ни в защита станаха много. Каквото и да се случи в оставащите двубои, сезонът бе полезен за нас и сме амбицирани да продължим по-силни през следващия“, коментира Ив. Гърнев.

В последния VІІ кръг от редовния сезон „Атлетик“ (Сф) удари „Юнак“ (Сф) със 7:5 и 17:4 /нокаут в VІ ининг/ и си осигури третото място с баланс от 8 победи и 4 загуби. Шампионът „София Блус“ (10-0) нокаутира „НСА-Лъвове“ с 13:3 и 19:8 за по 5 ининга и измести бизоните (9-0) от първата позиция. Битката за върха продължава с отложения дабълхедър в неделя на ст. “Портър Фийлд” (Бл).

ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *