Кой не бива да яде моркови?

Гастроентерологът Вера Кошкина посочи болестите, при които не трябва да се ядат моркови или трябва да се консумират в много ограничени количества.

Това са предимно заболявания, свързани с черния дроб.

Болният черен дроб не може да смила добре каротеноидите, които се съдържат в морковите. Това създава допълнителна тежест в организма”, обясни лекарят.

Гастроентерологът също предупреди хората със стомашни язви, стомашни и чревни проблеми да избягват морковите.

Зеленчукът е особено вреден при възпалителния процес на тънките черва – ентерит.

Ако човек няма заболявания на храносмилателния тракт, тогава той може да консумира редовно моркови.

Те са отличен източник на витамини В, Е и С, които са много полезни за имунитета и борбата срещу вирусите. Морковите също имат благоприятен ефект върху ендокринната система, подобрявайки метаболизма и кръвообращението. Доказано е също така, че редовната консумация на моркови има положителен ефект върху нивата на холестерола и спомага за намаляване на теглото, пише Zdrave.to

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *