Кой ще бъде новият силен човек на стадион „Бончук“? Фенове спрягат Ивайло Паргов и мистериозен бизнесмен за нов президент на „Марек“

Бъдещето на футболния „Марек“ продължава да бъде най-горещата тема в Дупница през последните дни. След като на 2 януари кметът Първан Дангов обяви, че снема доверието си от настоящото ръководство на стадион „Бончук“ заради откритите машини за „копаене“ на биткойни, сякаш Кутията на Пандора бе отворена. Само няколко часа по-късно силният човек в клуба Цветан Видински призна, че „копачките“ са негови, но отдавна били изключени, тъй като в момента това занимание не е рентабилно. Обиден от думите на градоначалника, той хвърли своята оставка. Два дни по-късно заместник-кметът Бойко Христов отиде на стадиона, където на среща с футболистите и треньорите в детско-юношеската школа ги увери, че общинското ръководство ще направи всичко възможно, за да намери финансиране. На следващия ден обаче четирима от водещите футболисти на „Марек“ – капитанът Александър Близнаков, бранителите Александър Башлиев и Христо Каймакански, както и нападателят Веселин Любомиров, подадоха молби за прекратяване на договорите си. Състезатели на дупнишкия клуб споделиха пред репортер на „Струма“, че са убедили Цветан Видински да даде крачка назад в опит за помирение с Първан Дангов, но кметът отказал подобна среща. Пред „Струма“ градоначалникът призна, че е имало опит за контакт с него, но от трети човек, а не лично от Видински, което той счита за неуважително и поради тази причина е отказал.
След всички тези скандали през последната седмица, от петък насам в града все по-упорито за новия силен човек на стадион „Бончук” се спряга името на бившия нападател на „Марек“ Ивайло Паргов. Синът на клубната легенда Сашо Паргов, поразил вратата на немския град „Байерн“ (Мюнхен), вече беше ръководител на стадион „Бончук“. Това беше в периода 2010-2015 година, когато той съвсем сам вкара дупнишкия клуб от регионалната група през „В“ и „Б“ групите, та чак до „А“ група. Той направи нова регистрация на клуба, кръщавайки го „Марек 2010“, и успя да го отведе до елита. След една година участие в групата на майсторите дупничани изпаднаха, а вследствие на документални неуредици и финансови проблеми бяха пратени обратно в „селските“ групи. Именно тогава клубът придоби още една регистрация и вече под името „Марек 1915“ бе поет от Цветан Видински, Борис Паризов и Васил Василев. Малко по-късно дупничанинът с бизнес в Италия Б. Паризов се оттегли, като Видински и Василев управляваха клуба до 2 януари 2024 година, когато подадоха оставка.


Източници, близки до Ивайло Паргов, коментираха пред репортер на „Струма“, че към момента той не е получавал предложения и не е водил разговори с новия кметски екип за евентуалното му завръщане на „Бончук“. Към днешна дата бившият нападател е акционер в столичния „Локомотив“ (София), от който притежава 20% от собствеността. Освен това от 7 години той е и директор на детско-юношеската школа там и се чувства добре в клуба, с който направи име в българския футбол.
Феновете в Дупница обаче са категорични, че именно Ивайло Паргов има голям шанс отново да поеме юздите на „Марек“. Цветан Видински пък е споделил пред част от привържениците, че през последните дни интерес към собствеността на клуба е проявил бизнесмен, който е искал да се възползва от напрегнатата ситуация в Дупница. Кой е този мистериозен кандидат-купувач и дали изобщо ще се стигне до преговори, предстои да се разбере в близките дни.
На фона на всичко това марекчани започват своята зимна подготовка. Днес от 11 часа старши треньорът Танчо Калпаков трябва да изведе възпитаниците си /или това, което е останало от групата/ за първа тренировка. Феновете чакат с нетърпение началото на седмицата, за да видят кои играчи ще се появят на заниманието, дали кметският екип ще бъде на „Бончук“ и кой ще бъде новият силен човек в клуба.
ДИМИТЪР ИКОНОМОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *