Коко Динев атакува ОбС – Петрич с искане за ПУП върху 21 дка край АМ „Струма” до Марино поле, ще прави платен паркинг и заведение за тираджии

Бившият президент на „Вихрен” (Сандански) и „Локомотив” (Пд), хазартен бос и ценител на фолкаджийките от „Пайнер” Коко Динев влиза в дневния ред на утрешната сесия на ОбС – Петрич. От нея той очаква общинските съветници да му позволят промяна предназначението на 20 698 кв.м нива в местността Метли, землището на петричкото с. Марино поле, за където Динев е замислил мащабно строителство. Плановете на фирмата му „Кастелло” ООД, в която 4700 лв. от капитала държи майка му Борислава Динева, а той участва само с 300 лв., са да построи там ТИР паркинг, пункт за годишни технически прегледи, автосервиз, автомивка, логистичен център, администрация с офиси и заведение за хранене. Въпреки огромния терен Диневи – майка и син, предвиждат плътно застрояване и едва 30% озеленяване.

Теренът е на отлично място, тъй като е на 500 м северозападно от регулацията на Марино поле и от 3-те страни е ограден от пътища – път от републиканската пътна мрежа, АМ „Струма” и ведомствен горски път. Само на северозапад бъдещият паркинг граничи с частна нива, но със замаха, с който действа Коко Динев, не е изключено скоро да разшири парцела си в тази посока.

Тъй като мястото не е в регулация, Динев планира да го снабди с ток чрез собствен трафопост и собствен водоизточник, ако институциите не му позволят да се прикачи към съществуващата в селото техническа инфраструктура.

Заданието за проектиране на ПУП, депозирано от „Кастелло” в община Петрич, вече получи одобрението на Комисията по ТСУ, транспорт и екология и най-вероятно няма да срещне спънки при гласуването на сесията. Така само в рамките на 6 месеца Динев ще получи картбланш за втора сериозна инвестиция в община Петрич.

В началото на годината фирмата му „Екогеоинвест“ ЕООД получи одобрение от РИОСВ – Благоевград за строителство върху 7184 кв.м в местността Демирево, землището на село Кулата, на 6 къщи за гости, всяка със застроена площ от 200 кв.м, и паркинг за 30 автомобила.

Двата бъдещи строежа в община Петрич, които вероятно ще глътнат милиони, не кореспондират по никакъв начин със слуховете, че Коко Динев е във финансов колапс. Мълвата тръгна, след като се наложи той да продаде заради дългове казиното си до Кулата и имение на родното Черноморие.

По неофициални данни в момента Коко Динев има само заведение в столицата, къща в Сандански, апартамент в Гърция и деца от 3 фолкпевици на „Пайнер”.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *