Колеги на издирвания военен пилот: Той е отличен професионалист

Военният пилот майор Валентин Терзиев, който се издирва във водите на Черно море след катастрофа с управлявания от него изтребител МиГ-29, е отличен професионалист, добре подготвен и с право на инструктор, категорични са неговите колеги, предава Дарик.

Всички единодушно потвърждават, че по време на службата му във ВВС не е имало никакви забележки към работата му и изпълнението на поставените му задачи.

Майор Терзиев е на 47 години и е на военна служба от август 1998 година, завършил е ВВУ “Г.С.Раковски” със специалност летец-пилот във ВВС. Притежава класна специалност “Летец първи клас” и “Първи клас военен пилот” потвърден през 2020 година.

Целият му стаж е в Трета изтребителна авиобаза – Граф Игнатиево, като последно заема длъжността началник щаб на ескадрила. Награждаван е многократно от Министъра на отбраната, Началника на отбраната, командира на ВВС и командира на Авиобазата с предметни награди и грамоти. Той пилотираше водещият самолет МиГ-29 в групата, която летя по време на военния парад на 6 май тази година.

Майор Терзиев е летял на L-39, МиГ-21 до 2015 година, а след това на МиГ-29.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *