Коледните светлини превърнаха Кюстендил в Шанз-Елизе

Коледните светлини превърнаха централната алея в Кюстендил – бул. “България”, от площад “Велбъжд” до театъра на Шанз-Елизе.  Върху осветлението работиха художниците Георги Бенгаров и Евгени Паунов. С тази проява се поставя началото на коледните и новогодишните празници, обяви началникът на отдел „Култура и духовно развитие“ Дима Укалска. Средствата са дарени от кюстендилски фирми, а инициативата е със съдействието на община Кюстендил и се прави за втори път.

Тържеството започна с благодарствен молебен, отслужен от Архиерейския наместник на Кюстендил отец Генади Генадиев.  „Нека бъде честит този празник на семейството. Нека и ние, както Божията майка е постигнала с нейния чист живот възхвала, така и ние да се грижим за нашите семейства, защото в тях възпитаваме децата, а те са нашето семейство”, благослови духовникът.

 След това за стотиците жители и гости на града беше предвидена богата музикална програма с участието на  вокалните групи ВГ „Калпазани” и ВГ„Алегра” и студио „Дебют”.

 „Всички украси, които се случват по празници в нашия град, са благодарение на таланта на двамата мъже. Техният труд и творчество са безкрайни и няма как да не им се радваме. В другите градове се наемат фирми, които правят нещата еднотипни. Докато тук, в Кюстендил, всяка година се вижда разнообразна украса“, обясни още Дима Укалска.

Официално в Кюстендил коледната елха ще грейне на 5-и декември, като отново са предвидени много изненади за всички жители и гости на града. 

ГЕРГАНА ИВАНОВА


Свещениците отец Иван Янчовичин и архиерейският наместник Генади Генадиев

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *