Колко калории горим по време на секс и според пола

Загубата на тегло може да бъде трудна задача, но сексът също помага в тази задача. Точният брой калории, изгорени по време на секс, е разкрит от канадски учени, а резултатите са повече от интересни, съобщава NHS.
За мъжете сексът е по-добро упражнение за отслабване, отколкото за жените. Това е така, защото мъжете изгарят много повече калории по време на секс, отколкото жените.
По време на секс мъжете могат да изразходват до 306.1 калории. Учените от университета в Монреал, Канада, заявяват: „Интересното е, че най-високата постигната от мъжете стойност може потенциално да бъде по-висока от тази на средния енергиен разход на 30-минутната тренировъчна сесия (т.е. 306.1 срещу 276 калории ). Подобно нещо не се наблюдава при жените.“
Средно мъжете изгарят по 101 калории по време на секс, докато жените само 69. Учените заключават, че „понякога сексуалната активност се разглежда като значително упражнение“.
Според британския сайт NHS, сексът е особено полезен за сърцето ни. В уеб сайта се твърди, че всичко, което упражнява сърцето, е добро за нас, включително секса. Сексуалната възбуда повишава сърдечния ритъм, а броят на ударите в минута достига своя връх по време на оргазъм.
Някои изследвания показват, че средната пикова сърдечна честота при оргазъм е същата като при леки упражнения като например ходенето по стълби. Но за много хора с наднормено тегло това не е достатъчно, за да ги поддържа здрави и във форма.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *