HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Колко струва един живот?! Дъновист от Канада получи инсулт при изкачване на Рила, двете болници в Дупница в люта конкуренция, като разбрали за петте му осигуровки

Дъновист от Канада с български корен се изкачи пеша на Седемте рилски езера и получи лек инсулт. 77-г. Михаил Георгиев е последовател на учението на Петър Дънов, роден е в София, но от дълги години живее и работи в Канада. Вчера рано сутринта тръгнал пеша от Паничище и се изкачил до мястото, където се събират дъновисти от цял свят – до езерата. Възрастният мъж изминал разстоянието от 8,6 км, без да почива. От разредения въздух, а и от прехода, който направил, покачил артериалното налягане и получил лек инсулт, изтръпнала едната страна на тялото му.

От Бялото братство веднага позвънили на спасителната служба в Дупница, а те, от своя страна, потърсили помощ от Спешен център – Сапарева баня. Михаил Георгиев е свален с джип до Паничище, където чакала линейка на Спешен център – Сапарева баня. По най-бързия начин дъновистът е транспортиран до Спешен център – Дупница. Докато линейката пътувала за града, дежурният лекар реанимирал Михаил Георгиев.

В двете болници в Дупница не пожелали да приемат пациента, тъй като нямало данни, че е здравно осигурен. Когато Михаил Георгиев съобщил, че в Канада има пет вида осигуровки, които е плащал години наред, тогава и от двете болници в Дупница проявили интерес към пациента. В крайна сметка бил настанен в частната болница в града.

Почти всяка година на събора на дъновистите има инциденти. На 18 срещу 19 август последователи на учението на Петър Дънов се събират край Седемте рилски езера в Рила, за да посрещат своята Слънчева Нова година. По време на събитието се четат духовни беседи, пеят се химни и песни, произнасят се молитви. Един от най-впечатляващите моменти е танцът паневритмия, създаден на философска основа от Петър Дънов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *